Navigatören

Har du grundkunskaperna inom orientering så får du här testa din orienteringsförmåga under mer krävande förhållanden 0ch du får den typen av kunskaper om förflyttning som orienteringsklubbar oftast inte lär ut. Du kommer få ett utbildningsmaterial skickat till dig i god tid innan kursstart som du skall läsa igenom. Det handlar om repetition av det vi lärde ut under vår grundkurs Vägvisaren. Vi samlas fredag kväll för att förbereda oss för två händelserika dagar där skall du ta dig till ett antal kontrollstationer. Ni kommer utsättas för en del prövningar mellan kontrollerna.

Vi utgår från en stuga i Klockhammar där det finns möjlighet att sova inomhus om man önskar. Det går även bra att bo utomhus i eget tält/hammock/tarp med i anslutning till stugan. Lördag morgon beger vi oss iväg på en händelserik dag. Lördag kväll samlas vi åter vid vår stugan där vi äter middag och går igenom dagen. Efter frukost söndag i stugan så går ni vidare mot ny kontrollpunkt. Det kommer finnas en lättare och en svårare väg till kontrollstationerna för att alla skall känna att denna kurs är lämplig att gå.

Moment som ingår: Orienteringsteknik, nattorientering, använda gps (waypoints, ruttplanering och praktisk teknik), tekniker för att tackla de flesta hinder man kan stöta på under förflyttning, tips på hur du improviserar om du förlorat viktig navigationsutrustning samt förebyggande och omhändertagande av marschskador.

Klicka på ”Mer information och bokning” så kan ni läsa mer